CIC: community interests companies

 

In een interview in Knack gaat Tim Jackson dieper in op een nieuwe door de overheid ondersteunde vorm van samenwerking:

“De vorige Britse regering heeft in 2005 de Community Interests Companies (CIC) mogelijk gemaakt – sociale bedrijven die lokaal verankerd zijn, duurzaamheid hoog in het vaandel voeren en waarvan de opbrengsten volledig ten goede komen van de gemeenschap. Wie zijn spaargeld in aandelen stopt van zo’n lokale CIC, weet dat hij op korte termijn geen waanzinnige rendementen moet verwachten. Maar hij is er wel zeker van dat zijn eigen gemeenschap er ecologisch en sociaal de vruchten van plukt. Het is een goeie zaak dat de overheid juridische ondersteuning geeft voor dat soort van projecten….”

http://janstevens.wordpress.com/tag/tim-jackson/

Misschien een idee voor de minister van energie wanneer die straks ook bevoegd wordt voor de fiscaliteit mbt hernieuwbare energie…

Over geert sturtewagen
Vanuit mijn achtergrond als landbouwkundig ingenieur is samenwerking een evidentie gebleken. Van aanvankelijk samenwerking met de natuur ben ik door mijn betrokkenheid op het maatschappelijk gebeuren meer en meer gaan interesseren voor samenwerking tussen mensen. Het boek "Het Nieuwe Ondernemen" is daarvan een uitvloeisel. Meer en meer gebruik ik de term: cultural engineering omdat cultuur, (het verhaal dat we met elkaar schrijven) ook de hand van de ingenieur kan gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: